Sherpa Boshoeve

Hou jij van buiten werken, hout zagen en hout kloven? Of maak je liever de winkel mooi met nieuwe spullen? Je kan werken in de tweedehandswinkel. Of het oud papier van het dorp verzamelen. Buiten kun je houthakken. Als je ’s ochtends aankomt, kun je samen met je collega's koffie of thee drinken. Die staat al klaar. Dat is heel gezellig.

Dagbesteding in de winkel

In de winkel is altijd veel te doen. Iedere dag komen er nieuwe spullen binnen. Kleding, boeken, meubels, servies, speelgoed, curiosa. Met die spullen maak je de winkel mooi en gezellig voor klanten. Je mag overal bij helpen. Spullen uitzoeken en schoonmaken. Kleding strijken en ophangen. Prijskaartje voor de artikelen maken. En natuurlijk klanten helpen en kassadraaien.

Hout zagen en kloven

Ben jij sterk en wil je het liefst buiten werken? Lekker met je handen. In de schuur en buiten onder de hooimijt wordt hout gezaagd en gekloofd. In mooie gelijke stukken. Speciaal voor de open haard. Dat is leuk, maar soms ook best zwaar. Gelukkig ben je nooit alleen. Wil je even uitrusten, dan gaat je collega weer verder. Mensen uit Laren met een open haard komen het haardhout kopen. Dan werk je met klanten. Soms is hun auto te klein en hebben ze geen aanhanger. Dan laden jullie het hout op en gaan het brengen. Samen op pad. Dat is leuk!

Wij verkopen haardhout!

Kom bij ons langs. Wij verkopen zakken van 10 kilo met oven gedroogd berkenhout voor de openhaard. Een zak kost €15,- .

Wil je hout laten bezorgen? Dit kan! Maximaal 2 kuub losgestort gemengd hout. Dit is niet stookklaar.
Vanaf 2 januari kun je bellen voor een levering in de maanden april, mei en juni.

Oud papier verzamelen en sorteren

Oud papier kun je prima opnieuw gebruiken. Dat is goed voor de natuur. Maar dan moet het wel gesorteerd worden. Help je mee? Papier bij papier. Karton bij karton. Inwoners van Laren komen het papier brengen. Als ze het niet kunnen brengen, haal jij het op. Alleen of gezellig met z’n tweeën. Met de bakfiets. Daar kan veel papier in. Soms haal je ook karton op bij bedrijven. Dan is de bakfiets te klein en gaan we met de bus. Samen op pad. Dat maakt je werkdag op de dagbesteding leuk!

Locatie

Dagbesteding Sherpa BosHoeve ligt aan de rand van het bos. Het is een oude boerderij van vroeger. Heel mooi, met een fijne sfeer. Je begeleiders zorgen voor structuur en helpen met de planning. Heb je even hulp nodig? Ze helpen jou graag. Zo leer je iedere keer weer wat nieuws.

Zit je in een rolstoel? Geen probleem. Er is geen lift, maar je kunt met de rolstoel overal komen. De werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 15.30 uur. De winkel is geopend van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Meer weten over werk- en dagbesteding?

Wil je meer weten over deze locatie? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling.